Dungi de compentenţă Dr. Oetker

Cheesecake

De ce mai ai nevoie:
200 g unt moale 80% grăsime (sau 100 g margarină și 100 g unt);
4 ouă; 500 g brânză dulce;
300 g iaurt;
Formă de copt cu diametrul de 26 cm;
Unt și făină pentru uns forma.
Ce e în cutie?
300 g mix pentru aluat;
210 g mix pentru umplutură (cremă brânză).
Cheesecake

Cheesecake

01/03
Prepararea şi pregătirea aluatului:
1. Preîncălzește cuptorul și apoi unge forma de copt cu grăsime (unt sau margarină).
2. Pune mixul pentru aluat într-un vas împreună cu 100 g unt sau margarină și un ou. Amestecă la viteză cea mai mică până obții un aluat sfărâmicios.
3. Distribuie uniform 2/3 din acest aluat în forma de copt.
4. Restul aluatului se rulează și se folosește la tapetarea marginii formei de copt pentru a obține o margine înaltă de 2 cm.

Cheesecake

02/03
Umplutura:
1. Topește 100 g de unt.
2. Amestecă mixul pentru umplutură cu cele 3 ouă, brânza și iaurtul la vitea cea mai mică a mixerului până obții un aluat omogen.
3. Încorporează untul topit ușor cu mixerul și apoi distribuie uniform compoziția obținută în forma de copt.

Cheesecake

03/03
Coacerea:
1. Introdu forma de copt în partea de jos a cuptorului. Îți recomandăm să coci prăjitura la 180°C timp de 60-70 de minute.
2. După ce o scoți din cuptor, las-o să se răcească în forma de copt. Înainte s-o din formă, ai grijă să desprinzi marginile cu un cuțit.
3. Pentru decor, poți folosi glazură obținută din gem. Strecoară printr-o sită trei linguri de gem, apoi fierbe-le și unge prăjitura cu ajutorul unei pensule pentru prăjituri.

Cheesecake

Mixurile Dr. Oetker te așteaptă
în magazine sau online.