Dungi de compentenţă Dr. Oetker

Mușuroi de cârtiţă

De ce mai ai nevoie:
50 g margarină moale (minim 65% grăsime)
2 ouă;
430 ml lapte rece de la frigider;
3 banane mari.
Ce e în cutie?
220 g mix pentru blat;
100 g mix pentru cremă;
30 g fulgi de ciocolată.
Mușuroi de cârtiţă

Mușuroi de cârtiţă

01/03
Pregătirea aluatului şi coacerea:
1. Amestecă praful pentru blat, margarina, ouăle şi 30 ml lapte într-un vas cu mixerul 5 minute.
2. Pune compoziţia în forma de copt, în cuptorul preîncălzit, pe grătarul din mijloc.
3. Las-o la copt 30-35 de minute. Urmărește indicațiile de coacere ale fiecărui cuptor.
4. După coacere lasă 20 de minute forma să se răcească, apoi scoate cu grijă blatul şi aşază-l pe o farfurie.

Mușuroi de cârtiţă

02/03
Pregătirea blatului:
1. Trasează un cerc la o distanţă de 1 cm de la margine.
2. Îndepărtează coaja blatului din interiorul cercului, apoi scobeşte în continuare, cca 1 cm în adâncime și formează firimituri.
3. Taie bananele decojite pe jumătate de-a lungul şi așază-le uniform în scobitura făcută în blat.

Mușuroi de cârtiţă

03/03
Prepararea cremei:
1. Amestecă praful pentru cremă împreună cu 400 ml lapte rece de la frigider, cu mixerul timp de 3-5 minute la viteză mare.
2. Adaugă fulgii de ciocolată amestecând uşor cu lingura și toarnă crema peste banane sub forma unei cupole (muşuroi).
3. Presară firimiturile deasupra cremei apăsând uşor pentru a se fixa pe cremă.

Mușuroi de cârtiţă

Mixurile Dr. Oetker te așteaptă
în magazine sau online.